Maandag vlag uit voor jarige Máxima

UTRECHT - Koningin Máxima is zondag 44 jaar geworden. Ze viert haar verjaardag in huiselijke kring.
Maandag zal ze waarschijnlijk veel felicitaties krijgen in Utrecht. De koningin is dan in het Academiegebouw van de universiteit om de oratie bij te wonen van de Chileense professor Javier A. Couso.

VLAG

Maandag mag voor Máxima ook de vlag uit. Omdat haar verjaardag op zondag valt, wordt er volgens het protocol een dag later gevlagd.

WERK

Máxima is met koning Willem-Alexander beschermpaar van het Oranje Fonds en zit sinds 2004 in de Raad van State, het hoogste adviescollege van de regering. Als echtgenote van de koning ondersteunt ze hem eerst en vooral bij het vervullen van zijn taken.
Máxima vervult verder allerlei functies op maatschappelijk vlak in binnen- en buitenland. Zo is ze voorzitter van het Curatorium Prins Claus Leerstoel, erevoorzitter van het platform Wijzer in geldzaken en speciale pleitbezorger van de VN-secretaris-generaal voor 'inclusieve financiering voor ontwikkeling'.

POPULAIR

Vorige maand bleek uit onderzoek naar miljoenen zoekopdrachten via Google dat Máxima het populairste lid is van de koninklijke familie. Het afgelopen jaar werd er bijna twee keer zoveel op 'Máxima' gezocht als op 'Willem-Alexander'.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.