"Denk niet dat je als gedeputeerde opeens heel belangrijk bent"

UTRECHT - Er was wijn, er waren bitterballen. Er werd vaarwel gezegd, kennis gemaakt en ook nog even gedebateerd.
In het provinciehuis in Utrecht werd maandagavond het college van Gedeputeerde Staten geïnstalleerd. De coalitie blijft hetzelfde maar wel met twee nieuwe gezichten. Jacqueline Verbeek wordt gedeputeerde voor de VVD. Zij was wethouder in Zeist. Pim van den Berg is de nieuwe D66 gedeputeerde. Hij was hiervoor wethouder in Amersfoort. Mariëtte Pennarts (GroenLinks) en Bart Krol (CDA) waren al gedeputeerden in de vorige collegeperiode
Ralph de Vries en Remco van Lunteren namen afscheid. De Commissaris van de Koning sprak hen uitgebreid toe. Ze kregen bloemen, die oud-gedeputeerde De Vries gelijk naar zijn verloofde liet brengen. Zij zat in de zaal. De Vries stopt als gedeputeerde vanwege de liefde, hij gaat samenwonen in Amsterdam.

ADVIES

De gedeputeerden hadden nog wel wat advies voor de nieuwelingen Verbeek en Van den Berg. "Voorkom dat je gaat denken dat je als gedeputeerde opeens heel belangrijk bent", benadrukte De Vries. En Van Lunteren tipte: "Geniet ervan. En net zoals bij elke baan: stop er zoveel mogelijk in, dan kun je er ook zoveel mogelijk uithalen."
De komende vier jaar is in de provincie Utrecht dezelfde coalitie als voor de verkiezingen aan de macht: VVD, D66, CDA en GroenLinks.

Tips en adviezen voor nieuwe gedeputeerden

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.