Autokraker gepakt na zwempartij in Vecht

BREUKELEN - In Breukelen heeft een 27-jarige man een 17-jarige autokraker aangehouden na een achtervolging met de auto en een zwempartij in de Vecht.
Een vrouw parkeerde maandagavond haar auto op het Zandpad. Even later hoorde ze enkele doffe klappen en zag ze twee jongens met haar tas wegrijden op een brommer.
Twee familieleden van de vrouw, onder wie de 27-jarige man uit Breukelen, bedachten zich geen moment en gingen in een auto achter de verdachten aan. Bij de achtervolging kwamen de auto en bromfiets met elkaar in botsing, waarna de autokrakers onderuit gingen.
De jongens lieten de tas los en sprongen beiden in de Vecht. De 27-jarige man uit Breukelen liet dat niet op zich zitten en sprong ook in het water. Aan de overkant wist hij de 17-jarige jongen uit Utrecht in te halen. De Utrechter gaf hem een vuistslag, waarop de man uit Breukelen hem terugsloeg. De verdachte ging tegen de vlakte en gaf zich over.
Op aandringen van zijn achtervolger zwom hij mee naar de overkant. Daar werd de verdachte even later aan de politie overgedragen.
De andere verdachte is, de inzet van een politiehond ten spijt, niet meer gevonden. Naar de herkomst van de bromfiets wordt een onderzoek ingesteld. Alle goederen bleken nog in de gestolen tas te zitten, al was het navigatiesysteem dat er in zat wel gesneuveld. De aangehouden verdachte is ingesloten.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.