Lintje voor hoogleraar 'Rechten van de mens'

UTRECHT - Hoogleraar 'Rechten van de mens', Cees Flinterman, van de Universiteit Utrecht heeft een Koninklijke Onderscheiding gekregen. Flinterman is nu Ridder in de orde van de Nederlandse Leeuw.
Hij kreeg het lintje omdat hij zich al jaren inzet voor de bescherming en bevordering van de rechten van de mens; vooral de zwakste groepen. Hij is goed op de hoogte van de nationale en internationale politieke realiteit.
Flinterman is sinds 1998 hoogleraar 'Rechten van de mens'. Daarvoor was hij als hoogleraar staatsrecht en internationaal recht verbonden aan de Universiteit van Maastricht.
Hij werkte bij het ministerie van Buitenlandse Zaken, de Universiteit van Ghana en de Ghana Law Reform Commission en de Universiteit Leiden.
Sinds 2003 is hij lid van het Comité inzake de Uitbanning van Discriminatie van Vrouwen van de Verenigde Naties. Hij is lid van de Commissie Mensenrechten van de Adviesraad Internationale Vraagstukken.
Bovendien is hij gedurende zijn gehele loopbaan actief geweest in verschillende nationale en internationale organisaties op het gebied van de rechten van de mens.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.