Gouden Ui voor slechtste film van het jaar

UTRECHT - De film 'Het Woeden der Gehele Wereld' maakt op het Nederlands Filmfestival in Utrecht kans op 7 Gouden Uien. Deze filmprijs wordt donderdag uitgereikt voor de slechtste Nederlandse film van het jaar.
De productie is twee keer genomineerd voor de prijs voor slechtste regie, twee keer voor slechtste actrice, voor slechtste film, slechtste acteur en meest nodeloze seksscène.
In de categorie slechtste film zijn verder genomineerd Doodeind en Sportman van de Eeuw. Die laatste is ook voorgedragen voor de prijs voor slechtste regie.
De andere kandidaat voor de prijs voor slechtste actrice is Victoria Koblenko, voor haar verdienste in de horrorfilm Sl8n8.
Zwartboek, de nieuwe film van Paul Verhoeven, ontving twee nominaties, die voor de prijs voor slechtste acteur (Johnny de Mol) en die voor de prijs voor meest nodeloze seksscène.
De prijzen worden donderdag uitgereikt in Club Monza in Utrecht. De jury bestaat uit filmjournalisten en studenten van de filmacademie.
De Gouden Uien werden vorig jaar in het leven geroepen als tegenhangers van de Gouden Kalveren. De uitreiking van de Gouden Kalveren voor de beste films vindt vrijdag plaats.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.