Treinverkeer verstoord door vernielde bovenleiding

UTRECHT - Het kan nog enkele uren duren voordat de treinen van Utrecht naar Den Bosch weer volgens de normale dienstregeling rijden.
Een werktrein heeft in de nacht van dinsdag op woensdag tussen Utrecht en Den Bosch enkele seinen vernield. Ook beschadigde het bewegende platform van de werktrein de bovenleiding. Een deel van het platform stak onbedoeld uit en sloopte alles binnen bereik.
Hoewel de reparaties zijn afgerond moeten reizigers tussen Utrecht en Den Bosch rekening houden met flinke vertraging, omdat er maar enkele treinen per uur rijden. Er zijn geen bussen beschikbaar.
Op het traject Utrecht-Amersfoort sloopte de werktrein twee seinen. Hierdoor raakte het treinverkeer gestremd en liepen reizigers vertraging op tot een uur. Rond half acht kwam de normale dienstregeling weer langzaam op gang.
De beschadigingen hielden spoorbeheerder ProRail de hele nacht bezig. De trein maakte de seinen en bovenleiding kapot rond half drie 's nachts. Daarna zijn monteurs aan het werk gegaan ten oosten van Utrecht,
vervolgens op het traject Utrecht-Den Bosch. Nu zijn de spoorwegbeheerders druk met overvolle sporen en
treinen die niet op tijd aankomen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.