"Gemeente Utrecht wist van klachten over werftrap"

UTRECHT - De gemeente Utrecht was gewaarschuwd voor mankementen aan de werftrap aan de Oudegracht, die op 6 augustus afbrak tijdens de Muzikale Botenparade.
De gemeente zei eerder dat er maar twee of drie klachten bekend waren uit de jaren negentig, maar inmiddels heeft een woordvoerder tegenover het stadsblad Ons Utrecht toegegeven dat er vlak voor het ongeluk meer klachten zijn binnengekomen.
De gemeente Utrecht wil verder niet ingaan op de nieuwe informatie en zegt de bevindingen van de commissie Schutte af te wachten. De resultaten van het onderzoek worden binnen twee weken verwacht. Het ongeluk met de werftrap aan de Oudegracht kostte een 30-jarige man het leven en er vielen twintig gewonden.
Leefbaar Utrecht-fractievoorzitter Oldenborg is furieus. Zijn partij heeft geen eerlijk antwoord gekregen op vragen die gesteld werden na het ongeluk. Hij spreekt van een 'politieke doodzonde'.
De gemeente Utrecht wil verder niet ingaan op de nieuwe informatie en zegt het onderzoek van de commissie Schutte af te wachten.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.