Bouwhekken rond verkeersbord milieuzone verplaatst

UTRECHT - De bouwhekken rond een verkeersbord aan de Utrechtse Croeselaan zijn maandagmiddag verplaatst. Borden die de nieuwe milieuzone in de binnenstad markeren zijn niet of niet goed zichtbaar, toonde RTV Utrecht maandag aan.
Het bord aan de Croeselaan stond volledig achter de hekken. RTV Utrecht besteedde er onder meer in het programma U Vandaag aandacht aan. Nog tijdens de uitzending kwam de aannemer in actie. De regionale omroep betoogde dat automobilisten die niet bekend zijn met de dit jaar ingevoerde milieuzone in Utrecht onwetend de fout in kunnen gaan als de borden slecht te zien zijn.
Of de bekeuringen die daardoor zijn veroorzaakt worden verscheurd is niet bekend. Ook is niet duidelijk of er op meer plaatsen aan de zichtbaarheid van de borden wordt gewerkt. De gemeente weigert op elke vraag antwoord te geven, volgens een woordvoerder omdat de rechter zich nog moet uitspreken over het inrijverbod voor oude dieselauto's.
De KNAC, een belangenvereniging voor automobilisten, vecht de invoering van de zone aan bij de rechtbank. Ook Milieudefensie stapt naar de rechter, maar die organisatie pleit juist voor de milieuzone en schaart zich zo achter de gemeente Utrecht.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.