Woerden blijft zich verzetten tegen geluidswal A12

WOERDEN/WOERDEN - Woerden overweegt de plaatsing van een geluidswal langs de A12 aan te vechten.
De provincie Utrecht bepaalde vorig jaar dat de muur er moet komen om om geluidsoverlast voor de bewoners van de wijk Veldhuizen in De Meern (gemeente Utrecht) tegen te gaan. Maar de wal komt wel op grondgebied van Woerden. Woerden wil de muur niet omdat het zicht op het Groene Hart daardoor verpest wordt. De gemeente heeft nu een zienswijze ingediend bij de provincie waarin de bezwaren duidelijk worden gemaakt.
Volgens wethouder Martin Schreurs is er nog veel onduidelijk. Hij heeft nog veel vragen voor de provincie. "Waarom wordt er voorbij gegaan aan de aantasting van het landschap? Waarom wordt er niets gezegd over een alternatief initiatief voor een geluidswal aan de oostzijde van de polder?"
De wethouder betwijfelt de noodzaak van een geluidswerende muur. "Er is een onderzoek gedaan in 2008. We willen meer zekerheid of de overlast van de snelweg echt zo erg is als toen is geconstateerd."
De gemeente Woerden overweegt om de plaatsing van de geluidswal tegen te gaan via de Raad van State als er niet ingegaan wordt op de zienswijze.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.