Hangjongeren vernielen Soest: "Het loopt echt uit de hand"

SOEST - Soest wordt geteisterd door jongeren die de openbare ruimte slopen. Wethouder Jannelies van Berkel is het helemaal zat. "De hufterigheid neemt toe, ik word er razend van."
De incidenten stapelen zich op. Maandag werden een bankje en een prullenbak vernield bij grasveld De Engh. "Onlangs is bij station Soest-Zuid een hele fietsenstalling in elkaar getrapt", vult Van Berkel aan. "Bij een school zijn alle stoeptegels uit het schoolplein gehaald en in de sloot gegooid. Dan denk ik verdorie, het loopt echt uit de hand."

SCHOOL

De gemeente denkt dat hangjongeren verantwoordelijk zijn voor het spoor van vernieling. Inge Deichmann, directrice van de Eerste Van der Huchtschool, beaamt dat. "Ze zitten gewoon alcohol te drinken op het plein." Ook steken ze hun rommel vaak in brand. "Je moet er niet aan denken dat straks de hele school in de as ligt."
Wethouder Van Berkel vraagt zich hardop af waarom de Soester jeugd opeens zo veel sloopt. "Je ziet gewoon echt een toename van geweld en vandalisme. Dan is er denk ik meer aan de hand dan alleen hufterigheid. Wat zijn dit voor jongeren?"
Binnenkort gaat de gemeente met bewoners om de tafel. Dat moet het startschot zijn om de problemen op te lossen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.