Rondeveense partij Lijst 8 Kernen opent vacature voor wethouder

DE RONDE VENEN - Lijst 8 Kernen zoekt een kandidaat-wethouder voor een mogelijke wethouderspost in De Ronde Venen. Wie zich kandidaat wil stellen kan zich melden bij de partij.
Op dit moment is er geen wethoudersvacature in de gemeente, maar de Lijst 8 Kernen is zich vast aan het oriënteren op mogelijke kandidaten. "Wij vinden het heel normaal dat een wethoudersvacature voor iedereen wordt opengesteld', stelt fractievoorzitter Leonie Minnee.
In de praktijk worden wethouders nog altijd intern gevraagd en daar wil Lijst 8 Kernen vanaf. Minnee: "We willen iets in de politiek veranderen, dus ook wat betreft interne wethoudersbenoemingen. Door mensen van buiten de partij te zoeken, maken we het open en eerlijk."
Potentiële kandidaten moeten uiteraard wel het gedachtegoed van de partij onderschrijven en met name één van de kernwaarden van de partij; inwonersparticipatie. Daarnaast is affiniteit met de gemeente en het liefst geen uitgesproken politieke voorkeur gewenst. Wethouderskandidaten kunnen zich melden bij het secretariaat van de partij.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.