Leerlingen uit Maarssen strijden om Eureka!Cup

UTRECHT - Scholieren presenteren woensdag tijdens de finale van de Eureka!Cup in Utrecht out-of-the-box oplossingen aan bedrijven of overheidsinstellingen. Zo bedachten leerlingen van het Niftarlake College in Maarssen de waterhatertegel om wateroverlast in grote steden tegen te gaan.
"Om te voorkomen dat het water direct naar een paar putjes stroomt, hebben we een tegel gemaakt dat water meteen afvoert", zegt Anne van den Brand, docent van het Niftarlake College. Volgens de docent kijken kinderen met een frisse blik, waardoor ze goed out-of-the-box kunnen denken. "Ze komen met oplossingen waar mensen niet direct aan denken. Ze durven te zeggen wat in de eerste instantie een beetje gek lijkt en zien niet meteen beren op de weg."
De school heeft al meerdere keren meegedaan met de Eureka!Cup. Van den Brand: "Vaak zijn het hele leuke opdrachten en het biedt een leuk kijkje in de keuken van het bedrijfsleven." De scholieren strijden tegen zeshonderd andere leerlingen om de Eureka!cup. De winnaar gaat naar huis met een beker, een oorkonde en een bedrijfsbezoek bij de opdrachtgever.

Docent van het Niftarlake College Anne van den Brand over de Eurekacup!Cup

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.