RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Woerden wil windmolens

WOERDEN -

Woerden onderzoekt of het mogelijk is windmolens te plaatsen. Wethouder Tymon de Weger ziet mogelijkheden bij boeren en wil ook kijken of er ruimte is op bedrijventerreinen.

In 2008 werden plannen voor vier windmolens in Woerden nog afgeschoten. Minister Cramer oordeelde dat sprake was van landschapsvervuiling. Dit tot opluchting van inwoners van Woerden en andere plaatsen in het Groene Hart. Wethouder De Weger is zich bewust van de bezwaren. Hij kijkt daarom naar de mogelijkheid om kleinere turbines te plaatsen die minder overlast, zoals slagschaduw, veroorzaken.

De gemeente Woerden wil in 2030 klimaatneutraal zijn en dat betekent dat er de komende jaren flink ingezet wordt op duurzaamheid. Zo moeten bedrijven meer zonnepanelen plaatsen, komen er meer elektrische oplaadpunten voor auto's en kunnen woningen een subsidie krijgen voor betere isolatie. Twee huizen in Woerden worden 'nul-op-de-meterwoningen'. Ook de plaatsing van windturbines behoort weer tot de mogelijkheden.

In meerdere Utrechtse gemeenten is de afgelopen jaren protest geweest tegen windmolens, onder meer in Houten en Hagestein. De plannen voor het Utrechtse industrieterrein Lage Weide werden zelfs van tafel geveegd na protesten uit Zuilen, Leidsche Rijn en Maarssen.Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -