Horecabaas 'pissed off' door geheime oefening met Cougar-helikopter

© Floris Mulder
AMERSFOORT - Dirk-Jan Stip, eigenaar van de Amersfoortse lunchroom Coffee Corazon, is woedend over een geheime oefening die de Koninklijke Marechaussee woensdag wilde houden in zijn zaak.
Vorige week nam de Koninlijke Marechaussee contact op met Stip. "Ze kondigden aan dat er een VIP in mijn zaak langskwam en plaatsten een geheime reservering voor woensdag. Vervolgens kwam er een inspectie. De hele zaak werd bekeken en er werd nagegaan welke tafels geschikt waren voor de vip en de beveiligers. Het was een heel gedoe."

TIP

Dinsdagavond kreeg de horecabaas een tip dat het om een oefening ging, maar daar deed hij nog niets mee. Woensdag kwam de Marechaussee inderdaad langs. "Dikke Mercedessen met bodyguards, de hele mikmak was er. We hadden tafels gereserveerd voor de beveiliging. Iedereen was op zijn hoede. Toen ik ze confronteerde met de vraag of het echt een oefening betrof gaven ze dat schoorvoetend toe."
Voor Stip was de maat toen vol. Zonder pardon zette hij de ploeg zijn zaak uit. "Er is helemaal geen overleg geweest. Het heeft ons tijd, omzet en spanning gekost. Ik ben echt pissed off."

COUGAR

Een Cougar-helikopter landde woensdag op de middenstip van een voetbalveld van KVVA om iemand op te pikken. Stip weet zeker dat dit met de oefening in zijn zaak te maken heeft gehad.
Defensie wil niet ingaan op de landing. Een woordvoerder wil alleen kwijt dat het een Cougar transporthelikopter betrof van het Defensie Helikopter Commando vliegbasis Gilze Rijen. Hij bevestigt dat er iemand is opgehaald, maar wil niet zeggen waarom.

Cougar op middenstip voetbalclub KVVA
Horecabaas 'pissed off' over geheime oefening in Amersfoort

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.