RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

Koning even terug op oude school in Baarn

1/12
BAARN - Koning Willem-Alexander keerde donderdagmiddag even terug naar zijn vroegere school. Hij opende in Baarn het nieuwe gebouw van de Nieuwe Baarnsche School. Toen hij in de jaren zeventig nog bij zijn ouders in Lage Vuursche woonde, ging hij ook naar die school.

Het oude pand van de ruim honderd jaar oude school in Baarn werd te krap. Toen de Waldheim Mavo onderdak vond in de nieuwbouw van het Baarnsch Lyceum greep de Nieuwe Baarnsche School de gelegenheid om op de vrijgekomen plek aan de Vondellaan een modern gebouw op te zetten.

De leerlingen en onderwijzers zijn in januari al verhuisd. De officiŽle opening door de koning is dan ook een formaliteit. Die wordt door de basisschool opgeluisterd met een spelletjesdag en het zingen van liedjes in het gebouw waar nu ook een sportzaal en een kinderopvang deel van uitmaken.

Behalve de koning gingen ook zijn broers, de prinsen Friso en Constantijn, naar de NBS. Een generatie eerder kregen hun tantes, de prinsessen Irene en Christina (toen nog Marijke) er hun basisopleiding. In en rond de oude school aan de Smutslaan komen woningen.

Het bezoek van de koning aan Baarn duurde overigens iets langer dan gepland. De koning kwam bij vertrek direct in de file terecht die was ontstaan vanwege gesloten spoorbomen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.

Lees ook
Nieuwsoverzicht