Theatermaker date vanuit glazen huis op Neude

UTRECHT - Op de Neude in Utrecht staat de komende tien dagen een glazen huis, waarin theatermaker Dries Verhoeven zich dag en nacht laat bekijken. Voorbijgangers zien hem onder meer douchen, slapen en naar de wc gaan.
De doorlopende voorstelling 'Wanna Play?' markeert het begin van theaterfestival SPRING in Utrecht. Mensen op de Neude kunnen Verhoeven volgen als een personage in een realityshow.
Verhoeven communiceert vanuit het huis via dating-apps als Grindr en Tinder. De chatgesprekken komen op grote schermen in het huis te staan. Verhoeven wil met de voorstelling ter discussie stellen dat mensen tegenwoordig 24 uur per dag online zijn en dat onze beleving van intimiteit verandert.
In oktober riep dezelfde performance in Berlijn zoveel protesten op dat Verhoeven hem voortijdig staakte. Een man die niet doorhad dat zijn Grindr-profiel en zijn intieme berichtjes aan Verhoeven openbaar werden gemaakt had de kunstenaar aangevallen. Dit jaar worden alleen teksten getoond van chatters die daar mee hebben ingestemd.
Eerder baarde Verhoeven opzien met een theatrale uitvaartmis in de Utrechtse Willibrordkerk. Aartsbisschop Wim Eijk oordeelde dat de kerk daardoor was ontheiligd, waardoor er geen Rooms-Katholieke missen meer konden worden gehouden.

Theatermaker date vanuit glazen huis op Neude

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.