Utrechters krijgen koninklijk eerbetoon

PROVINCIE UTRECHT - Koningin Máxima heeft donderdagmorgen de Appeltjes van Oranje 2015 uitgereikt op Paleis Noordeinde in Den Haag. Twee van de drie appels gaan naar de regio. Stichting New Dutch Connections uit Utrecht en Stichting Voedsel Focus Amersfoort kregen er één. De derde is voor een initiatief op Bonaire.
De appeltjes zijn door het Oranje Fonds in het leven geroepen om sociale initiatieven te belonen. Het thema is dit jaar Beter voor elkaar. Het fonds wil daarmee de aandacht vestigen op mensen die moeilijk meekomen in de maatschappij, voornamelijk om sociaal-economische redenen.
Stichting New Dutch Connections brengt jonge asielzoekers in contact met jonge Nederlanders. "Zodat ze kennis kunnen maken met de Nederlandse samenleving, maar ook om zich te heroriënteren op hun toekomst", zegt een woordvoerder van de stichting.
Voedsel Focus Amersfoort is de voedselbank in de regio Eemland, maar de organisatie helpt mensen ook om hun leven weer op de rit te krijgen. "Als er nog niks gebeurt, als er nog geen oplossing wordt gezocht sturen wij ze door naar een hulpverlener of halen een hulpverlener hiernaartoe. "zegt Cieka Galenkamp van de voedselbank. "Daardoor lukt het om het merendeel van de mensen na 6 maanden geen voedselhulp meer te hoeven geven."
In december konden alle Nederlanders stemmen op hun favoriete project. De drie winnaars krijgen een bronzen beeldje gemaakt door prinses Beatrix en 15.000 euro.

Verslaggever Mark van der Wel is bij New Dutch Connections (1)
Máxima reikt Appeltjes uit

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.