Chaos op A12: automobilisten hebben lak aan rode kruizen

UTRECHT - Automobilisten op de A12 bij het Utrechtse knooppunt Oudenrijn hebben massaal lak aan de rode kruizen op matrixborden. In een klein half uur telde de VerkeersInformatieDienst (VID) donderdagavond al zeker vijftig bestuurders die het verbod negeerden.
Door een ongeluk was de verbindingsweg vanuit Arnhem richting Den Haag en Den Bosch dicht. Veel mensen kozen toch voor de parallelbaan en negeerden hiermee het verbod.
Een groepje van tien bestuurders bedacht zich na 50 meter alsnog. Enkele van hen reden achteruit op de snelweg of keerden hun auto midden op de A12.
De VID en Rijkswaterstaat sloegen alarm over de gevaarlijke situatie waarna er werd ingegrepen. De politie kwam even na 21:00 uur ter plaatse. Geen enkele bestuurder ging toen meer in de fout, aldus de VID. De automobilisten die de rode kruizen negeerden, zijn ontkomen aan een boete.
Onlangs ging het ook al mis op de A12 bij Utrecht en op de A2 bij knooppunt Amstel. Mensen die vaker de fout in gaan worden sinds kort harder aangepakt, waarschuwt de VID.
Een voorstel van SP-Kamerlid Bashir om rode kruizen te handhaven met flitscameras achter matrixborden haalde het vorige week niet. Minister Schultz twijfelt over de juridische haalbaarheid.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.