ChristenUnie-SGP legt zich neer bij koopzondagen in De Ronde Venen

DE RONDE VENEN - ChristenUnie-SGP in De Ronde Venen gaat alsnog akkoord met het invoeren van wekelijkse koopzondagen. De partij noemt het een bittere pil, maar stelt er niets meer tegen te kunnen doen. Daarmee lijkt een politieke crisis in de gemeente afgewend.
De christelijke partij kwam deze week invaring met de coalitiepartners over de verruiming van de zondagopenstelling van winkels. De gemeenteraad nam daar maandagavond een besluit over.
De CU-SGP is principieel tegen winkelen op zondag. Toen Ronde Venen Belang en de combinatie PvdA/GroenLinks/Lokaal Sociaal anders stemden dan in het coalitieakkoord was afgesproken, uitte fractievoorzitter Wim Stam daarover zijn grote teleurstelling.
Donderdagavond besloot de fractie om toch door te gaan met de politieke samenwerking. "Een belangrijke reden daarvoor is de brede steun om niet weg te willen lopen voor onze bestuurlijke verantwoordelijkheid", aldus Stam in een verklaring. De CU-SGP wil de komende jaren nog een aantal belangrijke wapenfeiten boeken, schrijft de partij.

ChristenUnie-SGP: Koopzondag bittere pil, maar niet meer terug te draaien

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.