OM eist taakstraf en cel voor Utrechtse moslimbedreiger

UTRECHT - Een Utrechter die dreigde om moskeeën in de stad in brand te steken hangt een gevangenisstraf, een taakstraf en een psychiatrische behandeling boven het hoofd. Het Openbaar Ministerie eiste vrijdag voor de rechtbank twee weken cel, 240 uur werkstraf, een voorwaardelijke gevangenisstraf van een jaar en een verplichte behandeling.
De 42-jarige man dreigde niet alleen met brandstichting, ook stuurde hij beledigende brieven uit naam van zijn bovenbuurman. Hij hoopte dat zijn buurman daardoor problemen zou krijgen met moslims en zijn huis zou verlaten.

VARKENSVLEES

In brieven schreef de verdachte dat moslims seksuele handelingen uitvoeren met kamelen en kinderen. Ook voegde hij stukken varkensvlees toe. Ook bestelde hij artikelen bij webshops op de naam van zijn bovenbuurman en bracht hij hem in verband met kinderporno en fietsendiefstal.
Aanleiding van de burenterreur was een inbraak bij de moeder van de verdachte. De man verdacht zijn bovenbuurman van betrokkenheid en bleef daar ook bij nadat de politie had aangegeven dat hij ernaast zat.

SPIJT

De advocaat van de Utrechter zegt dat zijn cliënt spijt heeft. De man zou eigenlijk helemaal geen problemen met de moslimgemeenschap hebben.
Vertegenwoordigers van de moskeeën willen graag met de verdachte in gesprek om hem te laten zien hoe de Islamitische gemeenschap in Utrecht werkt. Op dat aanbod gaat de Utrechter niet in.

MOSLIMDISCRIMINATIE

Moskeeën zijn steeds vaker het doelwit van bedreigingen, blijkt uit de onlangs uitgekomen Monitor Moslimdiscriminatie. Eénderde van de islamitische gebedshuizen is in de afgelopen tien jaar lastig gevallen.

OM eist taakstraf en cel voor Utrechtse moslimbedreiger

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.