RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

PVV maakt zich druk over windmolens in Woerden

WOERDEN -

Op provinciaal niveau is kritiek tegen de plannen van de gemeente Woerden voor de bouw van enkele windmolens. De PVV heeft vragen gesteld aan Gedeputeerde Staten. De lokale partij STERK Woerden zei eerder deze week al onaangenaam verrast te zijn over de windmolenplannen.

"De ervaringen bij de windmolens in Houten, naast de miljarden die het aan subsidie kost zonder enig voordeel voor milieu, zijn desastreus: woningwaardedaling, slapeloze nachten, verziekt landschap, aangetaste natuur, geluidsoverlast, laagfrequent geluid, dode vogels en vleermuizen etc.", laat de partij weten.

De PVV vindt het daarnaast hypocriet dat Woerden naar de Raad van State gaat om de geluidswal langs de A12 tegen te gaan omdat de gemeente vreest voor "de aantasting van het open landschap in het Groene Hart". Om die reden werd in 2008 immers een plan voor windmolens afgeschoten.

Woerden kondigde deze week aan dat het in 2030 een klimaatneutrale gemeente wil zijn. Om die doelstelling te halen worden er allerlei maatregelen genomen. Zo moet het aantrekkelijk worden om zonnepanelen te plaatsen of elektrisch te rijden en worden huizen beter geďsoleerd. Ook de plaatsing van (kleine) windmolens behoort volgens de gemeente tot de mogelijkheden.Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -