Drietal berooft bejaarde vrouw in Driebergen

DRIEBERGEN-RIJSENBURG - In Driebergen is een 82-jarige vrouw op straat van haar portemonnee beroofd. De vrouw werd eerst aangestoten door een oudere vrouw en later kreeg ze te maken met een jonge vrouw en een man.
Het slachtoffer was woensdagmiddag aan het afrekenen bij een marktkraam, toen ze werd aangestoten door de oudere vrouw. Het slachtoffer besteedde geen aandacht aan het incident en liep vervolgens van de markt naar de Catharijnestraat.
Bij de Catharijnestraat probeerde een onbekende man haar af te leiden. Een jongere vrouw pakte vervolgens de portemonnee van het slachtoffer uit haar rollator. Daarna is het tweetal weggegaan.
De politie denkt dat de twee dieven samenwerken met de oudere vrouw die het slachtoffer eerder aanstootte, mogelijk om een pincode te lezen.

SIGNALEMENT

De oudere vrouw die het slachtoffer aanstootte is ongeveer 1.63 meter lang, heeft een donkergetinte huidskleur, zwart/grijs haar tot halverwege haar nek, droeg een lichte zomerjurk en een beige schoudertas.
De vrouw die de portemonnee wegnam, is ongeveer 1.65 meter lang, heeft een donkergetinte huidskleur, zwart haar tot op de schouders, donkere ogen en is ongeveer 40 jaar oud, ze droeg een zalmkleurige blouse met driekwartsmouw en witte katoenen broek.
De man is tussen 1.85 en 1.90 meter lang, heeft een donkergetinte huidskleur, een langwerpig gezicht, is tussen de 40 en 45 jaar, had zijn haar geheel bedekt met een grijze pet en droeg een blauw spijkerjack en een donkere broek.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.