'Living history' in florerend Huis Doorn

© RTV Utrecht
DOORN - Bezoekers kunnen rondlopen in het park en soldaten vragen stellen over het leven van 100 jaar geleden. Zij vertellen hun publiek over het leven aan het front en over de wapens en uitrusting. Behalve soldaten zijn er ook verpleegkundigen die de militaire zorg van de periode 1914-1918 in beeld brengen.
Het is de derde keer dat Huis Doorn dit evenement organiseert, maar dat was enkele jaren geleden ondenkbaar. In 2013 moest het museum bijna haar deuren sluiten omdat de subsidiekraan werd dichtgedraaid.
Sinds het huis zich alleen nog maar richt op activiteiten over de Eerste Wereldoorlog, gaat het beter dan ooit met de bezoekerscijfers. Ook kan het museum rekenen op de enthousiaste steun van tientallen vrijwilligers.
Huis Doorn is het landhuis waar de voormalige Keizer Wilhelm II heen vluchtte nadat Duitsland de Eerste Wereldoorlog had verloren. Nederland was neutraal in die oorlog. Wel werden er meer dan een miljoen voornamelijk Belgische vluchtelingen opgevangen, onder meer in Kamp Amersfoort.
Om 17.00 uur meer over het evenement in U Vandaag op RTV Utrecht.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.