SP Utrecht snapt verkoop sociale woningen niet

UTRECHT - De Utrechtse SP-fractie is verbaasd over de instemming van het college van B en W met de plannen van woningbouwcorporatie Mitros om 56 sociale huurwoningen aan de Spaaklaan in Kanaleneiland te verkopen.
De partij vindt het een ongewenste ontwikkeling dat er steeds minder betaalbare sociale huurwoningen in de stad beschikbaar zijn. De fractie heeft schriftelijke vragen ingediend bij het stadsbestuur.
De SP vraagt zich ook af of de draagvlakmeting die Mitros heeft gedaan onder de huurders, wel rechtsgeldig is. "Ik ben geen jurist, maar in het Burgerlijk Wetboek staat toch echt dat een draagvlak van 70 procent vereist is. Dat lijkt dan toch niet te kloppen", zegt SP-fractievoorzitter Schipper. "De meting is onder 45 huurders gedaan, maar er zijn meer dan 45 woningen in het blok."
Mitros zegt dat de woningen worden verkocht om geld te verdienen om andere woningen op te knappen. Ook wil de woningbouwvereniging zorgen voor meer diversiteit in de wijk. "Wij vinden het belangrijk dat er een variatie tussen het aantal koop- en huurwoningen is in de wijk", zegt de corporatie op zijn site.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.