Tourblok De Ronde van Utrecht, aflevering 9

UTRECHT - Het Tourblok komt deze week vanaf de Briljantlaan. Een prachtige plek tijdens de eerste etappe op 4 juli. De renners komen met hoge snelheid van de Vondellaan en maken dan een bocht van bijna negentig graden. Spektakel gegarandeerd.
Utrecht en de fiets. Het is bijna een verworden tot een synoniem in deze periode voor Le Grand Départ. Het Utrechts Archief heeft een tentoonstelling geopend over anderhalve eeuw fietscultuur in Utrecht. Maar niet iedereen is fan van de fiets. Sommigen moeten zelfs op latere leeftijd nog leren fietsen. Daarom worden er in Utrecht lessen gegeven. In de wijk Lombok zijn die lessen zo populair dat er een wachtlijst is.
Verder een update van reisjournalist Corno van den Berg. Hij legt op dit moment de Tourroute af op toeristische wijze en we zien beelden van hem op de Hautacam. 6 juni is de klimtijdrit in de parkeergarage op de Uithof.
Er zijn nog plekken voor de fietsliefhebbers en de Utrechtse Studenten Wielervereniging koerste alvast de tien verdiepingen op. Tenslotte ook onrust onder de fans van Nick & Simon. Gooit de Tour roet in het eten als de heren optreden in Utrecht?

Tourblok De Ronde van Utrecht, aflevering 9

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.