Excuses politie voor verkeerde beelden in Bureau Hengeveld

SOEST - Het opsporingsprogramma Bureau Hengeveld, dat RTV Utrecht samen met de politie en het Openbaar Ministerie maakt, heeft woensdag ten onrechte beeld laten zien van iemand die verdacht zou zijn van een pinpasdiefstal in Soest.
De getoonde persoon blijkt niet de verdachte. Hij is op geen enkele manier betrokken bij de zaak, meldt de politie in Utrecht vrijdag. "Het Openbaar Ministerie en de politie betreuren in hoge mate dat dit gebeurd is. Excuses zijn aangeboden aan de gedupeerde en de getoonde beelden zijn direct verwijderd van de site."
Presentator Sacharko Broere vindt het incident uitermate vervelend. "Wij weten dat de politie er alles aan doet om het goede materiaal aan te leveren, maar in dit geval is dat misgegaan en kregen we helaas de verkeerde beelden." Zaken en beeldmateriaal worden aangeleverd door de politie. RTV Utrecht verwerkt die en maakt reportages voor het programma.
De procedure in dit soort zaken wordt bij de politie tegen het licht gehouden en aangescherpt. Bureau Hengeveld wordt iedere woensdag uitgezonden op RTV Utrecht en toont honderden opsporingszaken per jaar.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.