Kinderbescherming wist al voor geboorte van 'baby Donna'

LEUSDEN - De Nederlandse kinderbescherming wist al dat baby Donna naar Leusden zou komen, nog voor haar draagmoeder was bevallen. Toch duurde het nog maanden voor de wensouders te horen kregen dat het kindje niet mocht blijven.
Dat blijkt uit een dik dossier over Donna, die in 2005 door een Belgische vrouw aan een Nederlands echtpaar werd afgestaan. Het EO-programma Dit is de Dag had tien jaar na dato een interview met de Leusdense ouders, waar Donna nog altijd woont. Het tv-programma is zaterdagavond op NPO2 te zien.
De draagmoeder in Oost-Vlaanderen had tijdens haar zwangerschap een conflict gekregen met de biologische vader en zijn vrouw uit Antwerpen. Ze vertelde hen dat ze een miskraam had gehad en ging daarna in zee met het stel in Leusden. Toen het bedrog uitkwam volgde een jarenlang juridisch getouwtrek om het meisje, dat nu al tien jaar bekend staat als 'baby Donna'.
Volgens de EO is het gezin in Leusden van plan om in Spanje een nieuw bestaan op te bouwen. De beschuldigingen dat de ouders het kind hebben "gekocht" raken nu ook de inmiddels 10-jarige Donna. De familie zegt nog altijd last te hebben van de rechtszaken, de media-aandacht en de bemoeienis van Bureau Jeugdzorg en de Raad voor de Kinderbescherming.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.