Amersfoort weerspreekt kritische rapporten rondweg

AMERSFOORT - Het stadsbestuur van Amersfoort weerspreekt de conclusies van twee nieuwe onderzoeksrapporten, dat er geen noodzaak is voor een nieuwe westelijke rondweg.
In een door het AD onderschept 'concept verweer' ontkent het college van burgemeester en wethouders dat de verkeersdrukte op het traject van de Stichtse Rotonde naar de Amsterdamseweg afneemt of stagneert, zoals in de rapporten wordt gezegd. Volgens het college neemt het juist toe.
"De intensiteit op de route steeg het afgelopen jaar al met 6 procent", schrijft het college. In opdracht van de Samenwerkende Groeperingen Leefbaar Amersfoort (SGLA) deden de bureaus Techxess Group en XTNT onderzoek naar de noodzaak van de westelijke rondweg, waarvan de aanleg over enkele jaren moet beginnen. De belangrijkste conclusie is dat nut en noodzaak van de nieuwe weg niet vaststaan.
Een van de verwijten van de onderzoekers is dat Amersfoort rekening zou houden met te grote groei van bevolking en werkgelegenheid. Maar "het nieuwe model houdt rekening met de laatste inzichten,'' schrijft het college. "De stelling dat de groeifactoren te hoog zijn, klopt dus niet."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.