Breedstraatbuurt Utrecht zoekt nieuw elan met muziekfestival

UTRECHT/UTRECHT - Bewoners en ondernemers in de Breedstraatbuurt zetten zondagmiddag hun wijk in een positief daglicht met een festival met jazz uit New Orleans. Brassbands, dixielandjazz, roots- en swampmusic en gerechten als gumbo, jambalaya en po-boys staan op het programma. Ook is er een kleine bioscoop.
De Breedstraatbuurt kwam de afgelopen jaren vaak negatief in het nieuws door kleine criminaliteit. "Het was nogal verloederd", zegt Joost van der Wiel, initiatiefnemer van het festival. "Maar dat is wel voorbij sinds de peeskamers in de Hardebollenstraat gesloten zijn." Hij hoopt dat de gemeente de prostitutie nooit meer toestaat in de wijk.
Van der Wiel is groot fan van muziek uit New Orleans en vond de cultuur uit de Amerikaanse stad een perfecte manier om te laten zien dat de Breedstraatbuurt weer bruist. De financiering kreeg hij onder meer rond via crowdsourcing: tientallen mensen gaven een donatie waarmee hij de benodigde 4000 euro ruimschoots binnenhaalde.
Het gratis festival begint om 15.00 uur en duurt tot 22.00 uur. Voor bezoekers die ook andere soorten jazz willen horen: om de hoek op het Janskerkhof is van 12.00 uur tot 22 uur de tweede editie van het Utrechts Jazzfestival.

Gesprek met initiatiefnemer Joost van der Wiel.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.