Gewelddadig Pinksterweekend: vader en zoon slaan erop los

EDE - Een vader (43) en zoon (15) zijn opgepakt voor mishandeling. De twee worden ervan verdacht dat ze zondagnacht een 45-jarige man in elkaar hebben geslagen. Ze deden dat bij de woning van het slachtoffer in Ederveen, een buurdorp van Renswoude en Veenendaal.
Aanleiding voor de mishandeling was een slepend conflict tussen de dochter van het slachtoffer en de 15-jarige jongen en zijn vrienden. De ruzie escaleerde bij de woning van de 45-jarige man.
De 43-jarige vader zou het slachtoffer vervolgens omver geduwd hebben. Daarna zou de man nog klappen hebben gehad van zowel vader als zoon. Beide verdachten konden op hun woonadres in Ede worden aangehouden. De 45-jarige man moest zich in het ziekenhuis laten onderzoeken en liep nekletsel op. Vader en zoon zitten vast voor nader onderzoek.

SCHEDELBREUK

Het was niet het enige geweldsincident in de gemeente Ede dit Pinksterweekend. Een 41-jarige man en een 42-jarige vrouw uit Ede zijn aangehouden op verdenking van zware mishandeling van een 46-jarige plaatsgenoot. Het slachtoffer en de vrouw hadden een conflict in de relationele sfeer.
De 46-jarige man werd finaal in elkaar geslagen terwijl hij al op de grond lag. Hij is er slecht aan toe. Hij heeft een schedelbreuk, een gebroken kaak, een zware hersenschudding en meerdere botbreuken.

PARKEERRUZIE

De politie hield zaterdagavond een 43-jarige Edenaar aan voor mishandeling van een 24-jarige man uit Zevenaar. Het slachtoffer sprak de verdachte aan toen deze ruzie maakte met een vrouw over een parkeerkwestie aan de Keesomstraat. Toen de Edenaar werd aangesproken begon hij te slaan. De man is door omstanders onder controle gebracht en overgedragen aan de politie.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.