Wielrenners bespreken herbouw middenschip Domkerk: kans of luchtfietserij?

UTRECHT - Ruim een maand voor de Tourstart begint in Frankrijk dinsdagmiddag een bijzondere fietstocht van Parijs naar Utrecht.
Leden van Project2074 stappen op de racefiets om herbouw van het middenschip van de Domkerk bespreekbaar te maken. De stichting onderzoekt de mogelijkheden om hun droom werkelijkheid te laten worden en ontwikkelt een ambitieus plan. De presentatie wordt pas verwacht rond 2022. De voltooiing staat gepland in 2074, vierhonderd jaar na de instorting van het schip.
Project2074 wil dat het een middeleeuwse bouwplaats wordt met oude technieken, menskracht en 'slow-building'. "Dan wordt de bouwplaats niet een hectisch en luidruchtig 'verboden' oord, maar juist een plek waar je de rust van een ander levensritme aantreft. Dit project zal veel impact hebben op Utrecht en roept natuurlijk ook allerlei vragen op. Daarover willen we graag met verder praten tijdens de wielertocht Grand Débat."
De renners gaan tijdens de vijf etappes langs allerlei plekken die met herbouw te maken hebben en nemen het Sint-Maartenspad. Sint-Maarten is immers patroonheilige van de stad Utrecht. Zaterdag arriveren de wielrenners bij de Domtoren.

Interview met Project2027-voorzitter Marten van der Gaag

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.