Oranje-fans duiken gracht in na winst tegen Costa Rica

UTRECHT - Sommige Oranje-fans in Utrecht vierden de overwinning van hun team op Costa Rica met een frisse duik in de Utrechtse gracht. Maar niet iedereen had na de winst van het Nederlands team uitgebreid de tijd om het te vieren. De stadsschoonmakers van de gemeente Utrecht moesten zondag namelijk alweer vroeg uit de veren om rond 05.30 uur te beginnen met het opruimen van de stad.
Vanwege de wedstrijd van Oranje waren de schoonmakers van de stad Utrecht zondagochtend met extra mankracht op de been. Het feit dat de wedstrijd pas na een verlenging en penaltyserie werd beslist, zorgde er ook voor dat meer mensen langer op straat waren en er dus meer afval werd weggegooid. Dat moest allemaal worden opgeruimd voor de winkels opengingen.
Woensdag speelt Nederland de halve finale tegen Argentinië. Voetbalfans die naderhand de gracht in willen duiken zijn gewaarschuwd: ook bij het WK in 2010 doken mensen het water van de Oudegracht in na de wedstrijd Brazilië-Nederland. Dat werd toen afgeraden omdat mensen zich wel eens konden bezeren aan fietswrakken.

Frisse duik en extra schoonmakers na winst Oranje