Wielerfestival in postkantoor Neude

UTRECHT - Het oude postkantoor aan de Utrechtse Neude is in de week voor de Tourstart het decor van het wielerfestival Kermis Velodroom.
"Kermis Velodroom brengt de wereld van sport, cultuur en entertainment bij elkaar. De fiets is het bindende element en met een goede dosis rock-'n-roll bieden we wielerfans een interessant en energiek programma", zegt initiatiefnemer is JW Roy.
Er is een breed scala aan activiteiten te vinden in het monumentale pand aan de Neude. Zo zijn er de Barber-shop, de Wielermasseur en über-mekanieker Hubert van Hoydonk. Gedurende de week zijn er fietsritten met (oud prof-) renners, schrijvers en prominente wielrensters, waarbij
start en finish plaatsvinden aan de Neude.
Fietsmerken laten dagelijks hun nieuwste innovaties zien en de tentoonstelling Hôtel Héroique toont foto's die het nomadenbestaan van wielrenners in beeld brengen. In de avond is er een gevarieerd programma met een talkshow, live muziek en literatuur.
NPO Radio 1 zendt live uit vanaf deze locatie en op donderdag 2 juli kan een uitzending van Bureau Sport met Frank Evenblij en Erik Dijkstra bijgewoond worden. Op de overige dagen wordt de dagelijkse Bureau Sport-uitzending vertoond op een groot scherm. Bezoekers kunnen verder dagelijks genieten van hapjes en drankjes in het oude postkantoor.
Kermis Velodroom begint op 28 juni en duurt tot 4 juli.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.