Politie pakt benzinedieven op na lange achtervolging

WOERDEN - Agenten hebben in de nacht van maandag op dinsdag de handen vol gehad aan een bestuurder van een auto die een stopteken negeerde. Rond 0.15 uur zagen surveillanten de auto slingerend over de A12 bij Woerden rijden en de agenten probeerden de bestuurder te laten stoppen.
De bestuurder gaf geen gehoor aan het stopteken en ging er bij afslag Woerden ineens vandoor. Met hoge snelheid reed de wagen vervolgens over de A12 richting Arnhem.
Gealarmeerde collega's zagen de auto bij een tankstation bij Bunnik staan en probeerden de wagen klem te rijden. De inzittenden zagen de agenten aankomen en trapten opnieuw op het gaspedaal.
Bij Zeist stond de politie op de weg in een poging de automobilist tot stoppen te dwingen, maar de bestuurder gaf opnieuw extra gas en reed recht op de agenten af. Op het nippertje werd een aanrijding voorkomen.
Ter hoogte van Amersfoort op de A28 kreeg een politieheli de wagen in beeld. Uiteindelijk kwam de auto bij Zeewolde tot stilstand. Een 26-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats werd samen met een 21-jarige man uit Almere en een 20-jarige man uit Oudenbosch in de boeien geslagen.
Op het bureau bleek dat ze hadden getankt zonder te betalen. Ze zitten vast voor verhoor.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.