Gezin voor rechtbank wegens incest met tienerdochter

UTRECHT/VIANEN - In de Utrechtse rechtbank staat deze week een man terecht die wordt verdacht jarenlang zijn dochter seksueel te hebben misbruikt. De vrouw, die nu 23 is, zegt dat ze van haar 12e tot haar 19e levensjaar door haar vader werd misbruikt.
De uit Suriname afkomstige André P. wordt er niet alleen van verdacht zijn dochter te hebben misbruikt, maar heeft volgens het Openbaar Ministerie ook kinderporno gemaakt en verspreid. De man, gevierd schrijver, natuurgenezer en drager van Nederlandse en Surinaamse onderscheidingen, zou ook misbruik hebben gemaakt van zijn autoriteit, stelt het OM.
Niet alleen P. staat voor de rechter, ook haar moeder, stiefmoeder en de nu 34-jarige zus zijn verdacht. Ze wisten volgens het OM dat het meisje werd misbruikt en hebben niets gedaan. Bovendien zouden ze hebben gezegd dat het slachtoffer gezond bleef, als ze seks zou hebben met haar vader. De zus zou ook seks met haar vader hebben gehad.
Volgens het OM werd er druk op het kind uitgeoefend om seks met haar vader te hebben. Ze moest zelf aangeven wanneer ze het wilde, want als ze het niet wilde 'dan zou het incest zijn'. Maar als ze het niet deed werd de omgeving van het slachtoffer boos, zei de officier van justitie.
Volgens het slachtoffer zou het misbruik op een gegeven moment ieder weekend gebeuren,de ene week met haar en de andere met haar zus. Het misbruik is meerdere keren gefilmd. Op de beelden zijn de dochters en de man herkend. Wie de camera vasthoudt, is niet duidelijk.

VERZONNEN

De moeder en stiefmoeder ontkennen dat ze van de incest afwisten, zegt verslaggeefster Caroline Geijsman. De zus heeft dinsdag niets gezegd tegen de rechters. Volgens de verdachten heeft het slachtoffer alles verzonnen.
Het slachtoffer verwijt haar zus en moeder niets. Zij zijn volgens haar ook bang voor de vader en worden onder druk gezet. Ze zegt dat haar stiefmoeder wel degelijk betrokken was.
Voor de zaak is drie dagen uitgetrokken. Ook morgen en overmorgen zijn de rechters er mee bezig. De man heeft lange tijd in voorarrest gezeten, maar is nu op vrije voeten. Op 11 juni wordt de uitspraak verwacht.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.