Door België gezochte Utrechter gearresteerd

UTRECHT/VEENENDAAL - Een 24-jarige Utrechter die door België werd gezocht vanwege criminele activiteiten is gearresteerd op de A12 bij Veenendaal. Het gaat volgens de politie om een onderzoek naar zogeheten High Impact Crimes. Dat zijn delicten die diepe sporen nalaten bij de slachtoffers. Het kan dan bijvoorbeeld gaan om overvallen, straatroven, woninginbraken en geweld.
Agenten van de Landelijke Eenheid controleerden op Tweede Pinksterdag een Duitse huurauto. In de wagen troffen ze een stoorzender (jammer) en een bus pepperspray aan. De drie inzittenden werden aangehouden en naar het politiebureau overgebracht. Daar bleek dat de huurder van de auto een valse naam had opgegeven. Hij had zich gelegitimeerd met het rijbewijs van zijn broer.
Bij controle in de politiesystemen kwam naar voren dat deze 24-jarige Utrechter in België gesignaleerd stond. De politie daar wil de man horen voor zijn mogelijke aandeel in criminele activiteiten. Justitie zal zorgen voor de uitlevering van de Utrechter aan België.
Tegen de drie mannen in de auto wordt proces-verbaal opgemaakt voor het bezit van de jammer en de pepperspray. Tegen de 24-jarige Utrechter wordt ook proces-verbaal opgemaakt voor het opgeven van een valse naam. De andere twee mannen, 25 en 26 jaar oud en ook uit Utrecht, zijn weer op vrije voeten.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.