Bewoners Woerdense wijk willen af van hangplek

WOERDEN - Met een petitie op internet proberen bewoners van de Woerdense wijk Molenvliet een zeecontainer voor hangjongeren de buurt uit te krijgen. De container staat achter sporthal Bulwijk, maar bewoners zijn de overlast spuugzat.
Omwonenden klagen over harde muziek, rommel op straat en overlast van auto's en brommers. De jongerenwerker en de gemeente is van de overlast op de hoogte, maar doet er volgens de buurt te weinig mee. Enkele jaren terug is er ook al een petitie gestart, maar de hangplek bleef bestaan.
Jeugd-Punt Woerden wil het gesprek aangaan met de groep hangjongeren om de problemen op te lossen. De omwonenden hebben daar weinig vertrouwen in. Naar eigen zeggen hebben ze geregeld gevraagd of het wat rustiger kan, maar daar wordt niet of nauwelijks naar geluisterd.
De gemeente heeft inmiddels aangegeven de situatie bij de container in de gaten te houden. Zo is de wijkagent op de hoogte gesteld. Volgens de bewoners hebben de jongeren recht op een plekje, maar nu staat de hangcontainer te dicht bij scholen en woningen. Met de petitie hopen ze dat een andere plek wordt gekozen.
Jongeren die dinsdagmiddag op de hangplek zaten te roken, zeiden tegen verslaggever Mark van der Wel niet te zullen vertrekken. "Ze hebben ons nu eenmaal deze plek gegeven en daar maken we dan ook graag gebruik van", aldus de jongeren.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.