Oppositie boos over hogere rekening geluidslek TivoliVredenburg

UTRECHT - Utrechtse raadsleden zijn onaangenaam verrast over de hogere kosten voor het geluidslek in TivoliVredenburg. Inmiddels is de rekening opgelopen tot 1,3 miljoen euro, zo blijkt uit de Voorjaarsnota.
Oppositiepartij PvdA maakt zich vooral boos dat het college van B en W steeds met nieuwe bedragen komt. "We weten niet waar het eindigt", zegt Marleen Haage. "Het is een salami-tactiek: iedere keer een plakje erbij", aldus het raadslid. "Daarmee verlies je het zicht op het totaal."
D66 zegt dat de PvdA boter op het hoofd heeft. "Het feit dat er steeds kosten bijkomen voor rekening van de gemeente, komt door keuzes die de PvdA in het verleden zelf heeft gemaakt", zegt D66-raadslid Bram Fokke. De bouw van TivoliVredenburg vond plaats met de PvdA in het college van B en W.

CONSTRUCTIEFOUT

Het nieuwe complex aan de Vredenburg kent meerdere zalen, maar door een constructiefout is geluid uit de popzaal ook in de zaal voor kamermuziek te horen. Dat wordt nu opgelost, maar pakt dus duurder uit.
Ook was er een probleem met plafondplaten, waar extra geld voor nodig was. De gemeente probeert een deel van het geld nog terug te krijgen van de aannemer, maar onduidelijk is of dat gaat lukken.
De PvdA maakt zich ook zorgen over de tegenvallers in de exploitatie, die worden opvangen door de gemeente. Volgens Haage is er nog veel te verbeteren in het complex en zal dat ook gebeuren, zodra TivoliVredenburg zijn eigen broek moet ophouden.

Oppositie boos over hogere rekening geluidslek TivoliVredenburg

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.