Utrecht akkoord met sloop buurt in Zuilen

UTRECHT - De Queeckhovenpleinbuurt naast de Vecht in de Utrechtse wijk Zuilen gaat definitief tegen de vlakte. Het college van B en W is dinsdag akkoord gegaan met de plannen van woningbouwvereniging Mitros om 117 eengezinswoningen op de plek te bouwen. Daarvoor moeten 194 huurwoningen worden afgebroken.
Mitros is al sinds 2011 bezig met de sloopplannen. De woningen zijn meer dan vijftig jaar oud en gedateerd, zegt de corporatie. De meeste oorspronkelijke bewoners zijn inmiddels verhuisd. De te slopen woningen zijn nu tijdelijk verhuurd aan studenten.
Niet alleen de woningen worden vervangen. Ook het stratenplan wordt compleet anders en het Queeckhovenplein wordt bebouwd. Daarvoor moeten 57 bomen worden geveld. Het voetbalveld wordt verplaatst.
Mitros wil dat er een autovrij binnengebied komt. Er komt een nieuw park aangelegd en er worden nieuwe speeltoestellen geplaatst. Omwonenden mogen meedenken over de definitieve inrichting van het gebied. De gemeente en Mitros willen in ieder geval dat er 60 bomen terugkomen.
Het plan past in het bestemmingsplan, zegt de gemeente, en daarom kan Mitros direct beginnen met het aanvragen van de sloop- en bouwvergunningen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.