Nederlanders bedenken fietsplan voor Peking

AMERSFOORT - Een Nederlands-Chinees fietsbeleidsplan moet Peking weer 'fietshoofdstad van de wereld' maken. Het Amersfoortse ingenieur- en adviesbureaus Royal HaskoningDHV en het Utrechtse bedrijf Ecofys hebben samen met een partner in China een plan uitgedacht om het gebruik van de fiets te stimuleren.
In de Chinese metropool is het gebruik van de fiets de laatste decennia drastisch afgenomen. Doordat veel Chinezen tegenwoordig met de auto rondtoeren kampt de miljoenenstad met veel verkeersopstoppingen en een smogprobleem.
De bedrijven bedachten onder meer een systeem van goede fietspaden en fietsenstallingen in Peking, het openbare deelfietssysteem moet worden verbeterd en uitgebreid en de fiets moet meer onderdeel worden van de stedelijke verkeersplanning. De bedrijven willen dat belangrijke ambtenaren en politici de fiets gaan promoten.
De Nederlanders kregen de opdracht vorig jaar van de Asian Development Bank. Maandag hebben ze het plan gepresenteerd aan ambtenaren van de stad Peking. Het plan is volgens de regiogenoten ook toepasbaar voor andere grote steden in Azië.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.