Eis: 9 jaar cel voor incestplegende natuurgenezer

UTRECHT/VIANEN - De geridderde Surinaamse schrijver en natuurgenezer André P. zou negen jaar celstraf moeten krijgen voor jarenlange incest met zijn tienerdochter. Dat eiste het Openbaar Ministerie woensdag in de rechtbank in Utrecht.
Het slachtoffer was verteld dat zij ziek zou worden of dood zou gaan als ze geen seks zou hebben met haar vader, die over bijzondere krachten zou beschikken. Ze werd onder druk gezet door haar moeder, stiefmoeder en zus om haar vader zijn zin te geven. De vrouwen staan ook terecht.
Tegen de moeder en stiefmoeder eiste de officier celstraffen van vier jaar waarvan één jaar voorwaardelijk en een proeftijd van drie jaar. Tegen de elf jaar oudere zus eiste ze een celstraf van twee jaar geheel voorwaardelijk met ook een proeftijd van drie jaar. Het slachtoffer moet tienduizend euro schadevergoeding krijgen, aldus de officier van justitie.

VIDEOBEELDEN

De vrouwelijke verdachten hebben steeds verklaard dat het meisje loog, rancuneus was en alles verzon. Volgens het slachtoffer staan haar moeder en zus ook onder invloed van haar vader.
Ook de verdachte zelf ontkende aanvankelijk, maar moest toegeven dat hij seks met zijn dochters heeft gehad, toen hij werd geconfronteerd werd met de videobeelden die van het misbruik zijn gemaakt. Hij staat daarom ook terecht voor het maken en verspreiden van kinderporno.

VERKLARINGEN

Behalve de verklaring van het slachtoffer en de videobeelden, voerde het Openbaar Ministerie ook brieven waarin familieleden op het hart wordt gedrukt niets naar buiten te brengen en verklaringen van getuigen en andere slachtoffers. Ook de dochter die terecht staat, is misbruikt door hem.
Volgens de verdachte wilden de meisjes zelf seks met hem, maar gezien de verklaringen noemt de officier dit "'volstrekt ongeloofwaardig en onaannemelijk", in ieder geval voor de nu 23-jarige dochter. "Ze is emotioneel gebroken, ook omdat de verdachten haar hebben uitgestoten en hebben weggezet als iemand die liegt en manipuleert."
De zaak is dinsdag van start gegaan en ook morgen is nog een zitting ingepland. De man heeft lange tijd in voorarrest gezeten, maar is nu op vrije voeten. Op 11 juni wordt de uitspraak verwacht.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.