Museumplan Botshol aangepast na kritiek omwonenden

WAVERVEEN - De nieuwbouwplannen voor Museum De Ronde Venen zijn drastisch aangepast. Het museum wil verhuizen naar de Zwarte Schuur in natuurgebied Botshol, maar dat zien omwonenden niet zitten.
Zij vrezen dat hordes met toeristen de rust in het gebied gaan verstoren. Om de omwonenden tegemoet te komen, wordt er bij het museum onder meer een kleinere aanlegsteiger aangelegd. Ook worden verschillende wandelpaden verplaatst.
Directeur Kentgens van het museum hoopt dat deze toereiking genoeg is: "We zijn de omwonenden op veel punten al tegemoet gekomen en we vinden dat het een goed plan is. Het is nu aan de gemeente om zich hierover uit te spreken."
Over twee maanden buigt de gemeenteraad zich over de plannen. Dan wordt ook duidelijk of het museum kan rekenen op een eenmalige bijdrage van 350.000 euro voor de nieuwbouwplannen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.