Bewoners protesteren tegen komst Museum De Ronde Venen

WAVERVEEN - Omwonenden van de Zwarte Schuur in Waverveen hebben dinsdag een spandoek opgehangen om te protesteren tegen de komst van Museum De Ronde Venen in het natuurgebied Botshol.
Hiermee verrasten de bewoners de bestuurders en ambtenaren van de provincie Utrecht en gemeente De Ronde Venen. Zij waren die dinsdag op werkbezoek bij de Zwarte Schuur. Op de schuur hing het spandoek met de tekst: "In deze kleine natuur geen toeristenschuur.'

AANGEPAST PLAN

Het museum wil verhuizen naar de Zwarte Schuur in natuurgebied Botshol, maar dat zien omwonenden niet zitten. Zij zijn bang dat toeristen de rust in het gebied zullen verstoren. In april presenteerde Museum De Ronde Venen een plan, aangepast aan de wensen van de bewoners. Zo komt er een kleinere aanlegsteiger en wordt een aantal wandelpaden verplaatst. Voor de bewoners is deze toereiking niet genoeg.
De gemeenteraad moet zich nog over de plannen buigen. Dan wordt ook duidelijk of het museum kan rekenen op een eenmalige bijdrage van 350.000 euro voor de nieuwbouwplannen.