SSH bouwt studentenhuizen voor doven en slechthorenden

UTRECHT - In Utrecht komen twee studentenhuizen speciaal voor doven en slechthorenden. De woningen hebben allebei zes kamers, waar niet alleen dove studenten gaan wonen. Drie van de zes kamers zijn voor studenten gebarentaal, zegt huisvester SSH.
De nieuwe indeling is handig voor beide doelgroepen, zegt SSH: "Doven en slechthorenden kunnen zo praten met hun huisgenoten en andersom kunnen de studenten gebarentaal oefenen met hun dove mede-studenten."
Dove studenten gaven aan dat ze het lastig vinden om samen te wonen met studenten waar ze niet goed mee kunnen communiceren. Dit was voor het Instituut voor Gebaren, Taal & Dovenstudies (IGT&D) van de Hogeschool Utrecht en SSH aanleiding om samen te werken om deze studenten samen te brengen.
De woningen komen in studentencomplex Johanna op de Uithof. De kamers zijn doofvriendelijk gemaakt: zo zijn de noodalarmering en de deurbel aangepast zodat ze naast een geluidssignaal ook een lichtsignaal afgeven. Eind augustus kunnen de studenten er hun intrek nemen. Belangstellenden kunnen zich nog aanmelden.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.