Utrechtse leerlingen rijden als eersten in waterstofauto

UTRECHT - Leerlingen van het Gerrit Rietveld College hebben donderdagmiddag als een van de eersten in Nederland in een waterstofauto mogen rondrijden. De ritten waren een beloning voor hun ideeën over windmolens.
De leerlingen bedachten op verzoek van organisatie The Green Village oplossingen voor het slechte imago van windmolens. "Mensen willen graag duurzame energie, maar windmolens zijn vaak lelijk om te zien", zegt vwo-leerling Jelle Linders. Hij en zijn schoolgenoten kwamen op het idee om windmolens te camoufleren met bijzondere verf, die van kleur kan veranderen.
De ideeën van de scholieren kunnen voor opdrachtgever van het project The Green Village erg handig zijn. "De leerlingen denken out-of-the-box. Zulke verf is een prima oplossing", zegt Leendert Verhoef van The Green Village.
The Green Village is een initiatief van de technische universiteit in Delft. Zij hebben begin april een van de eerste in productie gebouwde waterstofauto's van Hyundai geleverd gekregen. Tanken in onze regio lukt nog niet: er zijn alleen openbare tankstations in Rhoon, Arnhem en Helmond. Overigens is de actieradius van de auto ongeveer 600 kilometer.

Utrechtse leerlingen rijden als eersten in waterstofauto

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.