Duizenden Chinezen dineren in Jaarbeurs Utrecht

UTRECHT - De groep van 4500 Chinezen die in Nederland een bedrijfsuitje viert, heeft zaterdagavond gedineerd in de Jaarbeurs in Utrecht. In de keuken zijn niet alleen 160 koks in touw, maar ook de directie van het congrescentrum is ingeschakeld.
De 4500 Chinezen van de groep zijn allemaal werknemers van één Chinees bedrijf, dat de reis als beloning aanbiedt. Het tripje moet de baas volgens een grove berekening zeker een paar miljoen euro kosten.
Het etentje verliep zonder problemen. "De mensen zitten in vijf hallen. Er lopen ruim 250 man in de bediening. En in de keuken helpen ook de commercieel en de financieel directeur mee", zei een woordvoerder van de Jaarbeurs tijdens het galadiner.
Om het bezoek in goede banen te begeleiden, zijn uit China nog eens 130 man overgevlogen. Dat zegt de woordvoerder van een bedrijf dat voor de groep verblijf en vervoer regelt. "Ze eten overigens geen chinees vanavond.''
De groep logeerde de afgelopen dagen in hotels in de Randstad en bezocht onder meer Delft en de Veluwe. Een delegatie ontmoette minister Henk Kamp van Economische Zaken). Die zei blij te zijn dat Nederland steeds beter op de kaart komt te staan als aantrekkelijke bestemming.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.