Ongerustheid over rapport Zandpad

UTRECHT - De gemeente Utrecht is overvallen door de conclusies van het onderzoek naar de gevolgen van de sluiting van het Zandpad. Een woordvoerder zegt zondagmiddag tegen RTV Utrecht dat het college zich nog steeds beraadt op een reactie op het vernietigende rapport.
Het complete onderzoek wordt komende week gepresenteerd, maar vrijdagavond verscheen er al een verkorte versie online. Daarin is te lezen dat prostituees er slechter aan toe zijn sinds de sluiting in 2013.

ILLEGALITEIT

De gemeente sloot de peeskamers op het Zandpad toen om de sector schoon en veilig te maken. Maar volgens de onderzoekers is een aantal vrouwen nu in de illegaliteit terechtgekomen. Ook blijkt dat veel vrouwen financiële problemen hebben en kampen met een verslechterde gezondheid.
Ondertussen groeit de ongerustheid over de conclusies van het onderzoek. Zo vindt de landelijke SP dat de gemeente heeft gefaald door het Zandpad te sluiten. De partij wil nu opheldering van minister Van der Steur van Veiligheid en Justitie.

VERONTRUSTEND

Ook in de Utrechtse gemeenteraad zijn politieke partijen ongerust. Groenlinks vindt de situatie waarin veel vrouwen zich bevinden verontrustend. Het CDA wil meer weten over het onderzoek, omdat de partij betwijfelt of het wel representatief is. Er zijn namelijk dertig sekswerkers bevraagd, terwijl er veel meer vrouwen werkten in Utrecht.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.