RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Aantal overtreders milieuzone neemt af

UTRECHT -

Het aantal overtreders in de Utrechtse milieuzone daalt. Dat blijkt precies een maand na het ingaan van de regeling waarbij dieselauto's van voor 2001 worden geweerd.

Begin mei waren er nog zo'n 140 overtredingen per dag. Nu zijn het er ongeveer 110 per dag, meldt de gemeente. In 5,5 procent van de gevallen in mei betrof het overtredingen met vrachtauto's.

Overtreders krijgen een boete van 97 euro (excl. administratiekosten). Na een maand is voor bijna vier ton aan boetes geÔnd. Het geld gaat niet naar de gemeente, maar naar het Rijk.

"Het gaat de gemeente om schone en gezonde lucht voor de inwoners en bezoekers van de stad. Elke boete is te veel en we hopen dat die snel tot een minimum worden beperkt", aldus de gemeente. "Met de boetes willen we een waarschuwend signaal laten uitgaan naar overtreders zodat ze hun gedrag aanpassen. In mei krijgen mensen met personen- of bestelauto diesel van voor 1 janauri 2001 maximaal ťťn boete. Als ze, nadat ze in mei een boete thuis hebben ontvangen, in de milieuzone blijven komen, dan lopen ze het risico meerdere boetes te ontvangen."Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -