Geen schouw op plek fatale speedbootcrash Vinkeveen

VINKEVEEN - De rechtbank in Utrecht gaat niet naar de Vinkeveense Plassen om de plek te bekijken waar vorig jaar twee mensen omkwamen nadat ze waren overvaren. Dat bleek dinsdagmorgen tijdens de eerste zitting van de rechtszaak tegen de schipper, de 50-jarige Arnoud H. uit Oosterbeek.
In de voorbereidende zitting vroeg de officier van justitie of de rechters zich een goed beeld willen vormen van de situatie door zelf de route in het donker te varen. De rechters vinden dat niet nodig.
Bij de aanvaring vorig jaar augustus kwamen twee mannen uit Leusden om het leven. Twee andere inzittenden van de sloep overleefden de crash en verschenen dinsdagmorgen als toehoorders in de rechtszaal.

DRONKEN

Na de botsing zocht de politie urenlang met jetski's en een helikopter naar de schipper. Pas de volgende dag werd hij gevonden in een huis in Vinkeveen, waar de beschadigde boot lag aangemeerd. H. had te veel gedronken, bleek uit bloedonderzoek.
De schipper zat een paar weken in de cel en mocht de rechtszaak daarna in vrijheid afwachten. Volgens het Openbaar Ministerie heeft H. een groot risico genomen door onder invloed van alcohol in het pikkedonker zonder licht op volle snelheid over de plassen te varen. Ook neemt het OM hem kwalijk dat hij is doorgevaren zonder de slachtoffers te helpen.
Strafzaken tegen twee inzittenden van zijn boot en twee aanwezigen in zijn huis zijn intussen geseponeerd.

Rechtszaak speedbootcrash Vinkeveen en interview met een bekende van het slachtoffer

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.