Populariteit OV-fiets stijgt explosief

UTRECHT - De populariteit van de Openbaar Vervoer Fiets stijgt nog steeds enorm. Dat heeft de stichting OV-fiets in Utrecht woensdagochtend bekend gemaakt.
In vergelijking met 2005 stijgt het aantal uitgiftepunten in de omgeving van stations en andere knooppunten van vervoer dit jaar naar 110. Het aantal pashouders neemt toe van 20.000 naar 30.000 en het aantal ritten van 189.000 naar ongeveer 300.000.
Het huren van een OV-fiets is veel minder tijdrovend omdat er bijna geen papieren aan te pas komen. De factuur komt per e-mail en betalen gaat via de incasso. OV-fiets stelt dat klanten binnen een minuut kunnen beschikken over een fiets.
De huurkosten bedragen 2,75 euro en voor dat bedrag kan de klant de fiets maximaal 20 uur gebruiken. Een jaarabonnement voor OV-fiets kost 9,50 euro en kan worden gekoppeld aan een NS-kaart of aan een aparte fietspas.
De stichting OV-fiets exploiteert de uitgiftepunten bij trein-, metro- en busstations, steigers van ferry's, transferia en P+R terreinen. Overheden en openbaar vervoerbedrijven stellen de infrastructuur (stallingsruimten) beschikbaar.
De OV-fiets bestaat sinds 2003 en is bedacht door spoorbeheerder ProRail in Utrecht.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.